Arts

DR. BOB DE FRENE

Dr. Bob De Frene is sedert 2004 erkend als Plastisch, Esthetisch en Reconstructief chirurg.

De praktijk van Dr. Bob De Frene richt zich op zowel de esthetische als reconstructieve chirurgie met bijzondere focus op esthetische gelaats- en lichaamscorrecties, dermatochirurgie en borstreconstructie door middel van microchirurgische eigenweefsel transplantaties. Hierbij worden de nieuwste technieken en evoluties binnen de plastische heelkunde gebruikt en dit op een persoonlijke en toegankelijke aanpak naar de patiënt toe.

Dr. Bob De Frene is tevens lid van de Royal Belgian Society for Plastic Surgery (RBSPS), fellow van het Collegium Chirurgicum Plasticum (FCCP), lid van de International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS) en ook lid van See and Smile vzw (humanitaire missies voor cleft lip heelkunde).

Dr. Bob De Frene is werkzaam te AZ West Veurne, Jan Yperman ziekenhuis Ieper en aclinic Brugge.

Na zijn studies geneeskunde aan de KU Leuven doorliep Dr. Bob De Frene zijn opleiding algemene heelkunde met stages op de disciplines traumatologie (Prof. Dr. P. Broos – UZ Leuven ’98-‘99), Senologie (Prof. Dr. MR. Christiaens – UZ Leuven ’98-‘99), Brandwondencentrum (Dr. Vanderkeele – Neder-Overheembeek ’98-‘99) en Algemene Heelkunde (Dr. F. Swinnen – St-Augustinuskliniek Veurne ’99-‘01).

 

De verdere opleiding tot Plastisch, Esthetisch en Reconstructief chirurg volgde Dr. Bob De Frene te UZ Leuven (Prof. Dr. Guelincx en Dr. F. Missotten ’01-‘02) en te UZ Gent (Prof. Dr. S. Monstrey, Prof. Dr . Ph. Blondeel, Prof. Dr. K. Van Landuyt, Prof. Dr. M. Hamdi, Dr. N. Roche ’02-’04).

Na een extra jaar als resident te UZ Gent (’04-’05) startte hij zijn eigen praktijk te AZ West Veurne en Jan Yperman Ziekenhuis te Ieper. Van 2005 tot 2008 bleef hij ook werken als consulent te UZ Gent (Prof. Dr. Ph. Blondeel) specifiek voor borstreconstructie alsook hoofd- en halsreconstructies. Sinds 2020 is Dr. Bob De Frene ook werkzaam te aclinic Brugge.

 

Samen met verscheidene collega’s werkte Dr. Bob De Frene ook mee aan diverse publicaties binnen zijn vakgebied. Ook neemt Dr. Bob De Frene op regelmatige basis deel aan de missies van See & Smile, een private humanitaire groep chirurgen en oogspecialisten die samen met hun teams naar de derde wereld landen reizen om daar onder andere aangeboren gelaatsafwijkingen te herstellen.

 

error: Content is protected