Armlift

Waarom kiezen voor een armlift?

De elasticiteit van de huid ter hoogte van de bovenarmen vermindert met de leeftijd waardoor deze minder strak voorkomt. Dit kan ook optreden na fors gewichtsverlies. Vooral bij kleding met korte mouwen kan dit als esthetisch storend worden ervaren.

Wat zijn de mogelijke behandelingen?

Soms kan met eenvoudige liposuctie onder plaatselijke verdoving een ‘verstrakking’ van de huid worden verkregen, doch dit helpt enkel indien er slechts weinig huidoverschot aanwezig is en indien de huidelasticiteit optimaal is.

Wanneer een duidelijk huidoverschot aanwezig is, zal dit chirurgisch moeten worden gecorrigeerd in combinatie met een liposuctie van deze regio. Dit geeft bij beperkte correcties een litteken in de oksel, bij uitgebreidere correcties is een litteken noodzakelijk over de binnenzijde van de bovenarm.

Deze ingreep kan zowel ambulant onder lokale verdoving of via dagopname onder algemene narcose worden uitgevoerd.

Armlift na felle vermagering kan eventueel deels via terugbetaling door de mutualiteit uitgevoerd worden.

Voor de ingreep

Een drietal dagen voor de ingreep dient u te douchen met Hibiscrub® om de huid voor te bereiden en het infectie risico te verlagen.

Gedurende twee weken voor en twee weken na de operatie neemt u beter geen pijnstillers als Aspirine, Aspro of Sedergine en raden we ook vitamine E en het eten van look af, aangezien die stoffen het bloed wat kunnen verdunnen en bijgevolg nabloeding in de hand kunnen werken.

Na de ingreep

De eerste 24u draagt u een licht verband, hierna mag u dit zelf verwijderen. U kunt vanaf dit moment ook mag douchen.

De hechtingen zijn oplosbaar en er wordt een huidlijm aangebracht die ook zal verdwijnen na 2-3 weken.

error: Content is protected