Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Plastische, Reconstructieve en Esthethische Chirurgie, Microchirurgie
Dr. De Frene Bob
 
 
 
 
Home Borstreconstructie Types borstreconstructie
Types borstreconstructie Afdrukken E-mail
We kunnen de borstreconstructies opsplitsen in twee grote groepen, namelijk prothese-reconstructies enerzijds en autologe reconstructies anderzijds.
  1. Prothese-reconstructies
    Hierbij wordt een siliconen prothese onder de grote borstspier ingebracht. Dit is een omhulsel van siliconenrubber dat gevuld is met of silicone-gel of een zoutoplossing. De prothese heeft een ruwe buitenlaag, omdat daarmee de kans op kapselvorming rondom de prothese verkleint. Dergelijke gereconstrueerde borsten voelen vaak minder natuurlijk aan; Daarnaast is radiotherapie na een prothese-reconstructie zo goed als uitgesloten.

  2. Autologe of eigen weefsel reconstructie
    Deze nieuwere methode bestaat erin een groot stuk huid en vetweefsel over te brengen naar de borststreek om een nieuwe borst te modelleren. Bij dit type borstreconstructie is dus geen onderhuidse prothese meer nodig, waardoor de nieuwe borst ook natuurlijker aanvoelt. Daarnaast is een dergelijk reconstructie blijvend, in tegenstelling tot een prothesereconstructie. Voor deze ingreep kunnen verschillende types flappen gebruikt worden.
 
 
 
Dr. De Frene Bob - email: bob@defrene.be - gsm: 0477.62.41.47
AZ West Veurne: 058.33.33.59 - Jan Yperman Ieper: 057.35.75.10 - aclinic Brugge: 050.96.98.20