Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Plastische, Reconstructieve en Esthethische Chirurgie, Microchirurgie
Dr. De Frene Bob
 
 
 
 
Home Borstreconstructie Foto's voor en na Onmiddellijke borstreconstructie
Foto's voor en na - Onmiddellijke borstreconstructie Afdrukken E-mail

dmv DIEP flap

 

Patient 1: huidsparende borstamputatie links met onmiddellijke reconstructie dmv DIEP-flap: in de eerste fase wordt het borstweefsel verwijderd samen met tepel en tepelhof. De huid van de borst blijft hierbij gespaard. Tijdens dezelfde operatie wordt vervolgens de borstvorm en volume gereconstrueerd met vet-en huidweefsel van de buik (DIEP-flap). 6 maanden later wordt dan van de huid van de flap (het centrale cirkeltje huid waar vroeger het tepelhof was) een tepel gereconstrueerd. Enkele weken later kan dan het tepelhof worden getatoeëerd.

   

   


   

 

 

Patient 2: huisparende borstamputatie links met onmiddellijke borstreconstructie dmv DIEP-flap (verloop cfr patient 1)

 

Patient 3: Huidsparende borstamputatie links met huidverkleining en onmiddellijke borstreconstructie dmv DIEP-flap. De rechter borst werd dan in een 2e tijd gelift en verkleind ter symmetrisatie.
 

Patient 4: Borsttumor rechts. Er werd een huidsparende borstamputatie uitgevoerd met onmiddellijke borstreconstructie dmv DIEP-flap. (verloop cfr patient 1)
 

Patient 5: Huidsparende borstamputatie links met onmiddellijke borstreconstructie dmv een DIEP-flap. De rechter borst werd 6 maanden later gelift ter symmetrisatie.

 

Patient 6: Patiente met reeds borstamputatie rechts omwille van borsttumor. Gezien genetische voorbeschiktheid werd een preventieve huidsparende borstamputatie uitgevoerd thv de linker borst met een onmiddellijke borstreconstructie links en een laattijdige borstreconstructie rechts dmv een bilaterale DIEP-flap.
 

Patient 7: Patiente met reeds borstamputatie rechts omwille van borsttumor. Gezien genetische voorbeschiktheid werd een preventieve huidsparende borstamputatie uitgevoerd thv de linker borst met een onmiddellijke borstreconstructie links en een laattijdige borstreconstructie rechts dmv een bilaterale DIEP-flap.

   

   

   

 

Patient 8:  Patiente met genetische voorbeschiktheid om borstkanker te ontwikkelen (BRCA-gen). Er werd een beiderzijdse preventieve huidsparende borstamputatie uitgevoerd met beiderzijdse onmiddellijke borstreconstructie dmv een bilaterale DIEP-flap.

   

   

   

 

Patient 9:  Patiente die reeds borstsparende heelkunde onderging omwille van borstkanker thv de rechter borst (let op het litteken thv de binnenste bovenpool van de rechter borst). Gezien zij bij genetisch nazicht een aangeboren voorbeschiktheid had om borstkanker te ontwikkelen koos zij voor een beiderzijdse preventieve huidsparende borstamputatie met beiderzijdse onmiddellijke borstreconstructie dmv een bilaterale DIEP-flap.

   

   

   

 

 

Patient 10:  Patiente die reeds borstsparende heelkunde onderging thv de linker borst omwille van borstkanker (let op het litteken thv de binnenzijde van de linker borst).  Gezien zij bij genetisch nazicht een aangeboren voorbeschiktheid had om borstkanker te ontwikkelen koos zij voor een beiderzijdse preventieve huidsparende borstamputatie met beiderzijdse onmiddellijke borstreconstructie dmv een bilaterale DIEP-flap. Bij deze patiente werd het tepelhof gespaard en diende enkel de tepel zelf te worden gereconstrueerd. Tijdens dezelfde procedure werd ook haar porth-à-cath verwijderd (thv de rechter schouder).

   

   

   


 
 

Patient 11: Patiente met genetische voorbeschiktheid om borstkanker te ontwikkelen (BRCA-gen). Er werd een beiderzijdse preventieve huidsparende borstamputatie uitgevoerd met beiderzijdse onmiddellijke borstreconstructie dmv een bilaterale DIEP-flap.

   

   

   

 

 

 

 dmv SGAP flap

 

Patient 1: Huidsparende borstamputatie links wegens borsttumor. Onmiddellijke borstreconstructie dmv SGAP-flap. Gezien de slanke buik is een reconstructie dmv DIEP-flap niet mogelijk. 

 

 
 
 
Dr. De Frene Bob - email: bob@defrene.be - gsm: 0477.62.41.47
AZ West Veurne: 058.33.33.59 - Jan Yperman Ieper: 057.35.75.10 - aclinic Brugge: 050.96.98.20