Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Plastische, Reconstructieve en Esthethische Chirurgie, Microchirurgie
Dr. De Frene Bob
 
 
 
 
Home Behandelingen Otoplastie of Correctie afstaande oren Na de ingreep
Na de ingreep Afdrukken E-mail

Thuis neemt u best enkele uren rust. Zorg ervoor dat het hoofd daarbij in een iets hogere positie ligt dan de romp. Vermijd zware inspanningen en diep vooroverbuigen, want dan kan de toename van de bloeddruk ongewenste nabloedingen veroorzaken.
Ondervindt u tijdens de eerste nacht wat pijn, dan kan u die doeltreffend bestrijden met een eenvoudige pijnstiller zoals Dafalgan ® of Perdolan Mono ®.
Laat het verband gedurende een week op zijn plaats. De chirurg zal het, tegelijk met enkele hechtingsdraadjes, tijdens de eerste raadpleging verwijderen. En al zijn de oorschelpen op dat moment nog gezwollen en blauw, u zult meteen merken dat ze nu al duidelijk dichter bij het hoofd staan dan voorheen. Indien het verband loskomt vòòr de controle bij je chirurg, probeer dan niet dit verband terug aan te brengen. Je kan dan gewoon de voorgeschreven elastische band gebruiken waarbij je eerst een compresje op het oor legt.

1 week na de ingreep mag u zonder zorgen de haren wassen. Plekjes met gestold bloed of korstjes kan u gewoon met water reinigen. Wees wel voorzichtig met de haardroger. De huid kan namelijk op enkele plaatsen nog tamelijk ongevoelig zijn en registreert dan mogelijks ook de hitte niet. Gebruik de haardroger dus op veilige afstand en stel hem zo mogelijk in op een lagere temperatuur.
Draag gedurende de volgende twee weken ’s nachts een elastische haarband. Draag hem in die periode ook als u een of andere contactsport beoefent zoals judo en andere gevechtssporten, of sporten waarbij onzacht contact nauwelijks te vermijden valt, zoals basketball, rugby, waterpolo, en dergelijke. Het beste lijkt ons dat u dergelijke sporten gedurende een viertal weken mijdt.

Na een tweetal weken is de oorschelp is al flink ontzwollen. Behalve dat het oor nu dichter bij het hoofd staat, kan niemand nog merken dat u op die plek geopereerd bent.

Mocht u in de dagen en weken na de operatie over eender wat nog vragen of zorgen hebben of mocht zich iets abnormaals voordoen (bijvoorbeeld als een onhoudbare pijn u uit uw slaap houdt, of als u vaststelt dat uw verband zwaar bebloed raakt), aarzel dan niet uw arts te contacteren.

 
 
 
Dr. De Frene Bob - email: bob@defrene.be - gsm: 0477.62.41.47
AZ West Veurne: 058.33.33.59 - Jan Yperman Ieper: 057.35.75.10 - aclinic Brugge: 050.96.98.20