Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Plastische, Reconstructieve en Esthethische Chirurgie, Microchirurgie
Dr. De Frene Bob
 
 
 
 
Home Behandelingen Otoplastie of Correctie afstaande oren De ingreep
De ingreep Afdrukken E-mail

Voorzien we een algemene verdoving, dan mag de patiënt vanaf middernacht niets meer gegeten of gedronken hebben. Opname gebeurt in dagkliniek, zodat patient de dag van de ingreep het ziekenhuis al kan verlaten.

Gebeurt de ingreep onder plaatselijke verdoving, dan wordt de patiënt niet opgenomen in een ziekenhuisbed, maar amulant behandeld in de operatiezaal naast de consultatie.

Zo’n plaatselijke verdoving voelt heel eventjes wat vervelend aan, maar biedt het voordeel dat u omtrent een halfuur na de ingreep al naar huis kan.

De oorschelpen worden één voor één geopereerd. Tijdens de ingreep wordt u weliswaar gewaar dat de chirurg uw gelaat aanraakt en zal u het geluid van de operatie misschien als wat vervelend ervaren, maar u voelt hoegenaamd geen pijn.


De chirurg maakt een insnijding aan de achterzijde van de oorschelp en boetseert vervolgens de nieuwe vorm van het oorkraakbeen. Daarna wordt het sneetje mooi en zorgvuldig gesloten en legt de chirurg een speciaal verband aan dat zwellingen tegengaat en de oren in de juiste positie houdt. Dit verband mag enkel worden verwijderd zo het teveel begint te spannen door toegenomen zwelling.

 
 
 
Dr. De Frene Bob - email: bob@defrene.be - gsm: 0477.62.41.47
AZ West Veurne: 058.33.33.59 - Jan Yperman Ieper: 057.35.75.10 - aclinic Brugge: 050.96.98.20