Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Plastische, Reconstructieve en Esthethische Chirurgie, Microchirurgie
Dr. De Frene Bob
 
 
 
 
Home Behandelingen Liposuctie - Liposculptuur Wat is liposculptuur?
Wat is liposculptuur? Afdrukken E-mail
De term liposculptuur heeft sinds enige tijd de ooit gangbare term ‘liposuctie’ verdrongen. Dat komt omdat de essentie van de techniek in het sculpteren ligt, het ‘beeldhouwen’ of boetseren van het lichaam, met de bedoeling om op die wijze een idealer lichaamssilhouet te bekomen.

Liposculptuur is nooit een methode om te vermageren. Met andere woorden: als u geconfronteerd wordt met overgewicht, denk dan niet dat een liposculptuur het probleem zal oplossen. Een liposculptuur is wél de uitgelezen methode om een storende plaatselijke vetophoping te corrigeren, maar alleen wanneer u het ideale lichaamsgewicht hebt bereikt of wanneer u gewoon tevreden bent met uw huidige gewicht.
Zowel slanke als minder slanke vrouwen kunnen bijvoorbeeld aan de buitenzijde van de dijen geplaagd worden door een storende vetophoping (of ‘rijbroek’ in de volksmond), wat het vinden van gepaste kledij vaak bijzonder moeilijk maakt. Een dergelijke afwijking kan perfect gecorrigeerd worden door middel van een liposculptuur – net als bij mannen de vaak storende vetophoping ter hoogte van de heupen (de zogenaamde ‘zwembandjes’ of ‘love handles’).
Het is van fundamenteel belang dat men beseft dat een liposculptuur haast nooit tot een belangrijke gewichtsdaling leidt. De hoeveelheid vet die op die manier verwijderd wordt, is beperkt tot hooguit enkele liters. En vermits vet slechts ongeveer 2/3 van zijn volume weegt, zal voor 1 liter geaspireerd vet slechts een gewichtsdaling van hoogstens 600 à 700 gram merkbaar zijn.

Samengevat: liposculptuur is geen vermageringstechniek, maar een methode van vormcorrectie.

De ingreep kan zowel onder plaatselijke als algemene anesthesie worden uitgevoerd.
 
 
 
Dr. De Frene Bob - email: bob@defrene.be - gsm: 0477.62.41.47
AZ West Veurne: 058.33.33.59 - Jan Yperman Ieper: 057.35.75.10 - aclinic Brugge: 050.96.98.20