Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Plastische, Reconstructieve en Esthethische Chirurgie, Microchirurgie
Dr. De Frene Bob
 
 
 
 
Home Behandelingen Liposuctie - Liposculptuur Komt de vetophoping terug?
Komt de weggenomen vetophoping terug? Afdrukken E-mail
Neen! Een liposculptuur verwijdert namelijk vetcellen. En doordat het aantal vetcellen bij een volwassene niet meer toeneemt – vetcellen kunnen zich namelijk niet vermenigvuldigen – zal het effect op het silhouet van het lichaam definitief zijn.

Dat betekent echter niet dat u daarna niet meer kan verdikken of vermageren. Bij een belangrijke toename van uw lichaamsgewicht zal u uiteraard overal wat bijkomen, dus ook op de behandelde zone. Maar de verhoudingen die door de liposculptuur gewijzigd zijn, zullen in het vervolg altijd dezelfde blijven. Bovendien is het een fabeltje dat de behandelde zones extra veel vet zouden opslaan in vergelijking met niet behandelde zones.

Stelt u zich de vetcellen in het vetweefsel even voor als ballonnen in een zak. Stel dat het aantal ballonnen bij een volwassene 100 stuks bedraagt. De ballonnen kunnen zich vullen als de betrokkene verdikt, of krimpen als hij of zij vermagert. Indien we nu 10 ballonnen wegnemen (door liposculptuur of door ze weg te snijden, wat eigenlijk op hetzelfde neerkomt), dan blijven er voor de rest van het leven 90 ballonnen over. Maar: die 90 ballonnen blijven wél de mogelijkheid hebben om op te zetten of in te krimpen.
 
 
 
Dr. De Frene Bob - email: bob@defrene.be - gsm: 0477.62.41.47
AZ West Veurne: 058.33.33.59 - Jan Yperman Ieper: 057.35.75.10 - aclinic Brugge: 050.96.98.20