Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Plastische, Reconstructieve en Esthethische Chirurgie, Microchirurgie
Dr. De Frene Bob
 
 
 
 
Home Behandelingen Liposuctie - Liposculptuur Ingreep onder plaatselijke verdoving
De Ingreep onder plaatselijke verdoving Afdrukken E-mail
Ter hoogte van de betrokken zones wordt een verdovingsvloeistof ingespoten, u wordt dus niet volledig in slaap gebracht. We dienen meestal ook geen andere geneesmiddelen toe om u rustig of slaperig te maken. Na de locale verdoving wordt het vetweefsel door middel van fijne buisjes van 2 tot 3 mm diameter weggezogen. Dat gebeurt zeer geleidelijk, zodat de chirurg intussen in staat is om de lichaamsvorm werkelijk te boetseren. Het gebruik van fijne buisjes laat de chirurg bovendien toe om uiterst nauwkeurig te werk gaan. Het voorkomt ook het ontstaan van putjes in de huid, iets wat vroeger wel vaker gebeurde bij onzorgvuldig uitgevoerde liposucties.
Na het voltooien van de liposculptuur worden de gaatjes waarlangs de buisjes ingebracht werden, met een fijn draadje dichtgemaakt. Per gaatje van 3 à 5 mm is doorgaans slechts één draadje nodig, soms twee. Een week later worden ze verwijderd.
Na de behandeling draagt u gedurende een week of vier een ‘lipopanty’, een speciaal ontworpen elastisch pak dat de vochtophoping, die ontstaan is als gevolg van de ingreep, zo snel mogelijk wegdrukt.
 
 
 
Dr. De Frene Bob - email: bob@defrene.be - gsm: 0477.62.41.47
AZ West Veurne: 058.33.33.59 - Jan Yperman Ieper: 057.35.75.10 - aclinic Brugge: 050.96.98.20