Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Plastische, Reconstructieve en Esthethische Chirurgie, Microchirurgie
Dr. De Frene Bob
 
 
 
 
Home Behandelingen Liposuctie - Liposculptuur Hoe zie ik eruit in het begin?
Hoe zie ik eruit in het begin? Afdrukken E-mail
Tijdens de eerste week na de operatie treedt er, als gevolg van het opstapelen van vocht, een zwelling op in de behandelde zones. Als u in die periode en zonder lipopanty aan in de spiegel kijkt, kan het zijn dat u met een bang hart vaststelt dat uw silhouet niet eens veranderd is of misschien zelfs nog minder fraai oogt dan voorheen.
Maakt u zich daarover geen zorgen, de zwelling is volkomen normaal. De behandelde zone zal trouwens ook gedurende één à twee maanden vaster aanvoelen dan voorheen, soms ook vrij onregelmatig. Ook dat is normaal. Op termijn verdwijnen al die symptomen. Vanaf de tweede week beginnen de behandelde zones pas goed te ontzwellen.


Sommige mensen vertonen in de eerste week na de operatie een bloeduitstorting in de huid (blauwe plekken). Bij de ene patiënt is dat nauwelijks merkbaar, bij een ander kan het effect vrij spectaculair zijn. Maar op zich heeft dat geen enkele betekenis, maximum veertien dagen na de operatie zijn die plekken verdwenen. Vanaf de tweede week na de ingreep worden de resultaten stilaan zichtbaar. De behandelde zones zijn ontzwollen, maar bij aanraking voelen ze voos aan en wordt men ook harde knobbeltjes onder de huid gewaar. Het voze gevoel wordt veroorzaakt door het feit dat, tijdens het wegzuigen van het vet, de fijne onderhuidse zenuwtjes worden aangeraakt. Maar die herstellen zich in de loop van de volgende maanden, en het voze gevoel verdwijnt. De verharde knobbeltjes zijn niet meer dan een soort littekenweefsel onder de huid. Na twee à drie maanden is de betrokken zone weer helemaal soepel.
In de meeste gevallen stelt de plastisch chirurg, ongeveer 1,5 à 2 maand na de eerste controle, een nieuwe afspraak voor. Bij die gelegenheid worden opnieuw foto’s genomen, zodat een goede visuele vergelijking mogelijk is met de toestand van voor de operatie.


 
 
 
Dr. De Frene Bob - email: bob@defrene.be - gsm: 0477.62.41.47
AZ West Veurne: 058.33.33.59 - Jan Yperman Ieper: 057.35.75.10 - aclinic Brugge: 050.96.98.20