Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Plastische, Reconstructieve en Esthethische Chirurgie, Microchirurgie
Dr. De Frene Bob
 
 
 
 
Home Behandelingen Liposuctie - Liposculptuur Hoe verloopt de ingreep?
Hoe verloopt de ingreep? Afdrukken E-mail
Als dat nog niet eerder gebeurd is, zal men eerst foto’s nemen die in het medisch dossier bewaard blijven. Daarna duidt de chirurg met een stift op uw lichaam de zones aan die behandeld zullen worden. U gaat terug naar uw kamer en zodra de operatiekamer beschikbaar is, komt de verpleegster u halen. Ze ontsmet de huid die behandeld wordt, installeert u op de operatietafel en brengt steriele lakens aan rond de zones die straks behandeld worden.
In een eerste fase van de operatie wordt de te behandelen zone ingespoten met een zeer verdunde verdovingsvloeistof (xylocaïne), samen met een stof die de bloedvaatjes doet samentrekken (adrenaline), zodat aan de hele operatie nagenoeg geen bloed te pas komt.
Het inspuiten gebeurt zeer langzaam en zorgvuldig, stapsgewijs en met een steeds dikkere naald, zodat u nauwelijks enige pijn gewaarwordt. Ongeveer de helft van de operatietijd wordt aan de injectie besteed.
Zodra de zone goed verdoofd is, beginnen we met het wegzuigen van vet. Dat gebeurt langs buisjes van 2 à 3 millimeter dik, via één of twee sneetjes van 3 à 4 millimeter lang. Het werken met zulke fijne buisjes duurt wel wat langer dan met dikkere exemplaren, maar het werkt veel nauwkeuriger en het voorkomt het optreden van putjes in de huid.
Het wegzuigen van het vet is pijnloos. Af en toe wordt de patiënt wel wat druk gewaar tegen de onderliggende spieren, maar dat is heel kortstondig en makkelijk te verdragen.
Na de operatie worden de sneetjes zorgvuldig met draadjes dichtgemaakt en komt er een steriel verband op de wondjes. Dan wordt u geholpen om de lipopanty aan te trekken, en een halfuurtje later mag u het ziekenhuis verlaten.

Indien de ingreep onder algemene verdoving zal gebeuren, wordt u ’s morgens opgenomen via de het dagziekenhuis. U dient nuchter te blijven vanaf 12 uur ’s nachts. U brengt alle nodige onderzoeksresultaten mee die door uw arts of via uw huisarts werden aangevraagd. De ingreep zelf verloopt volledig gelijkaardig, maar u wordt volledig in slaap gebracht door de anesthesist. De lipopanty wordt aangedaan net voor u wakker wordt. Na enige recuperatie in het dagziekenhuis, kan u het ziekenhuis de dag zelf terug verlaten.

 
 
 
Dr. De Frene Bob - email: bob@defrene.be - gsm: 0477.62.41.47
AZ West Veurne: 058.33.33.59 - Jan Yperman Ieper: 057.35.75.10 - aclinic Brugge: 050.96.98.20