Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Plastische, Reconstructieve en Esthethische Chirurgie, Microchirurgie
Dr. De Frene Bob
 
 
 
 
Home Behandelingen Facelift - MACS lift Hoe verloopt de nabehandeling?
Hoe verloopt de nabehandeling? Afdrukken E-mail

Thuis houdt u zich het best zo rustig mogelijk. Als u probeert om wat te slapen, doe het dan in halfzittende houding. Helemaal plat liggen of voorover bukken doet namelijk de zwelling in het gelaat toenemen. Die zwelling en ook de blauwe verkleuring in het gelaat kan u tot een minimum beperken door geregeld verse ijszakjes op de wangen te leggen (gebruik hiertoe een diepvrieszakje met blokjes ijs in water).

Als u een pijnstiller wenst, gebruik dan enkel producten die geen aspirine bevatten. Als gevolg van de diepe hechtingen, zal u vooral bij het wijd openen van de mond enige last ondervinden ter hoogte van het kaakgewricht. Maar dat vervelende gevoel verdwijnt snel in de loop van de eerste week.

Opdat eventueel wondvocht of bloed zich niet onder de huid zou gaan nestelen, stak de chirurg een plastic afvoerbuisje aan de onderzijde van de wonde. Reeds de eerste dag na de ingreep wordt het buisje verwijderd. Vanaf dan hebt u geen verband meer nodig en kunt u ook probleemloos douchen en de haren wassen. Na ongeveer een week worden de eerste hechtingen reeds verwijderd.

Al mag u reeds de dag na de ingreep gaan wandelen of winkelen, toch schat u best in dat u ongeveer een week lang niet normaal sociaal actief kan zijn. De zwelling neemt echter al vanaf de derde dag af en is na een week à tien dagen nauwelijks nog zichtbaar. Na twee à drie weken merkt u enkel nog het resultaat van de ingreep.
 
 
 
Dr. De Frene Bob - email: bob@defrene.be - gsm: 0477.62.41.47
AZ West Veurne: 058.33.33.59 - Jan Yperman Ieper: 057.35.75.10 - aclinic Brugge: 050.96.98.20