Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Plastische, Reconstructieve en Esthethische Chirurgie, Microchirurgie
Dr. De Frene Bob
 
 
 
 
Home Behandelingen Facelift - MACS lift Hoe gebeurt de behandeling?
Hoe gebeurt de behandeling? Afdrukken E-mail
De chirurg zal elke stap van de ingreep uitleggen. De ingreep kan zowel onder plaatselijke als onder volledige verdoving gebeuren. In het laatste geval wordt u via het dagziekenhuis opgenomen.

Vervolgens wordt uw gelaat met een ontsmettende vloeistof gewassen en brengt de verpleegster rondom steriele doeken aan. De plaatselijke verdoving gebeurt door een onderhuidse injectie met een heel fijn naaldje. U wordt een prikje gewaar en heel even ook een licht branderig gevoel, maar dat verdwijnt haast meteen. De verdoving zelf blijft anderhalf tot twee uren werkzaam en garandeert u een volkomen pijnloze ingreep.

Indien nodig, dunt de chirurg eerst het vet van de hals uit. Via een klein gaatje in de plooi van de kin voert hij daartoe een liposculptuur uit van de onderkin en de hals.
Dan volgt de eigenlijke lifting.
De huid wordt vrijgemaakt via een insnijding in de plooi voor het oor. Zodra de huid vrij is, worden de diepere weefsels door middel van twee inwendige hechtingen terug op hun vroegere spanning gebracht. Na controle op bloeding, trimt de chirurg een kleine hoeveelheid overtollige huid weg en sluit hij vervolgens de wonde. Onder de huid brengt hij een klein plastic buisje aan dat nasijpelend bloed naar het verband zal geleiden. Op dezelfde manier wordt daarna de andere zijde behandeld.
De ingreep wordt afgerond met een reiniging van het gelaat en het aanbrengen van een lichte zwachtel.
 
 
 
Dr. De Frene Bob - email: bob@defrene.be - gsm: 0477.62.41.47
AZ West Veurne: 058.33.33.59 - Jan Yperman Ieper: 057.35.75.10 - aclinic Brugge: 050.96.98.20