Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Plastische, Reconstructieve en Esthethische Chirurgie, Microchirurgie
Dr. De Frene Bob
 
 
 
 
Home Behandelingen Buikwandplastie of abdominoplastie Voor de ingreep
Voor de ingreep Afdrukken E-mail
Gedurende twee weken voor en twee weken na de operatie neemt u beter geen pijnstillers als Aspirine, Aspro of Sedergine en raden we ook vitamine E en het eten van look af, aangezien die stoffen het bloed wat kunnen verdunnen en bijgevolg nabloeding in de hand kunnen werken.

Vanaf twee dagen voor de ingreep wast u dagelijks de romp met de ontsmettende zeep Hibiscrub ®, die de chirurg u zal voorschrijven. Besteed daarbij voldoende aandacht aan het reinigen van de navel (best met een wattenstokje). Het gebruik van zo’n ontsmettende zeep beperkt de kans op een wondinfectie tot een minimum.

Het bovenste schaamhaar, tot net boven de schaamstreek, moet er eventjes af. Indien u dat verkiest, mag u dat gerust zelf doen op de dag voor de ingreep.

Indien u rookt, hebt u er alle belang bij om ermee te stoppen.
Zoals bekend veroorzaakt roken een vernauwing van de bloedvaten en vermindert hierdoor dus ook de bloedvoorziening van de huid. In sommige gevallen kan dat leiden tot het opengaan van de wonde en zelfs tot het verlies van een stuk huid onderaan de buik. Bovendien kan hoesten na de ingreep behoorlijk pijnlijk aankomen. Bij een roker is de hoeveelheid slijm in de keel opvallend groter, en dus ook de neiging tot hoesten.

Voor een abdominoplastie wordt u gedurende drie à vier dagen opgenomen in het ziekenhuis. In de meeste gevallen wordt de patiënt niet vooraf verwacht, maar pas op de ochtend van de ingreep. In alle geval dient u zich nuchter aan te melden - dit betekent dat u vanaf middernacht niets meer gegeten of gedronken mag hebben, behalve bij de inname van eventuele medicatie.

Voor de ingreep krijgt u speciale steunkousen aan, meer bepaald om de kans op vorming van bloedklontertjes in de aders tot een minimum te beperken. U houdt de kousen aan, zolang u het grootste deel van de dag rust in bed.

In de voorbereidingszaal komt de chirurg even langs om op uw buik precies aan te tekenen welke huid overtollig is en dus weggenomen wordt, en welke zones hij door liposculptuur zal behandelen.
Ook de anesthesist komt langs (de arts die u in slaap zal brengen). Signaleer hem of haar indien bij eventuele vorige ingrepen iets abnormaals voorgevallen zou zijn. Vlak voor de operatie krijgt u een middel toegediend om rustig te worden. Kort nadien wordt u naar de operatiezaal gerold en in slaap gebracht.
 
 
 
Dr. De Frene Bob - email: bob@defrene.be - gsm: 0477.62.41.47
AZ West Veurne: 058.33.33.59 - Jan Yperman Ieper: 057.35.75.10 - aclinic Brugge: 050.96.98.20