Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Plastische, Reconstructieve en Esthethische Chirurgie, Microchirurgie
Dr. De Frene Bob
 
 
 
 
Home Behandelingen Buikwandplastie of abdominoplastie Na de ingreep
Na de ingreep Afdrukken E-mail

Zoals gezegd, plaatst de chirurg aan het eind van de operatie een tweetal fijne plastic buisjes (‘drains’) in de wonde, die eventuele nabloeding en overtollig wondvocht naar vacuüm flesjes geleiden. Zolang de buisjes een substantiële hoeveelheid vocht afgeven, mogen ze niet verwijderd worden en kunt u nog niet naar huis – wat meestal neerkomt op een ziekenhuisverblijf van drie tot vijf dagen.

De eerste 24 uren na de operatie zijn de lastigste. U zal pijn hebben in de buikstreek, niet alleen door het aanspannen van de huid maar ook en vooral door het aanspannen van de buikspieren. Dat zorgt er de eerste dagen voor dat u niet volledig rechtop kunt staan of gestrekt kunt liggen. Uiteraard krijgt u pijnstillers toegediend. Mocht hun werking niet volstaan, dan meldt u dat best aan de verpleegkundige die u zo nodig iets extra kan bezorgen.

Naast het gebruik van steunkousen, krijgt u ook dagelijks een kleine onderhuidse injectie om de vorming van bloedklonters in de aders te voorkomen.

De dag na de ingreep reeds zal men u rond de maaltijden aanmoedigen uw bed te verlaten. Doe dat die eerste dag echter niet zonder begeleiding van een verpleegkundige. Rond die tijd komt ook de chirurg langs, om de wonde na te kijken en het verband te verversen.

Als alles naar wens verloopt en de 'drains' verwijderd zijn, kan u het ziekenhuis drie tot vijf dagen na de ingreep verlaten. Gezien thv de wonde huidlijm is aangebracht, mag u thuis douchen. Na het douchen ontsmet u de navel met isobetadine. Als verband draagt u een elastische buikband (wordt in het ziekenhuis voorzien) waaronder u enkele absorberende kompressen plaatst om de wonde te beschermen. Indien de buikspieren tijdens de operatie aangespannen werden, mag u gedurende zes weken geen zware gewichten heffen (een fauteuil, een volle emmer, een kind, etc.). Afhankelijk ten slotte van het type werk dat u doet, moet u rekening houden met een volledige werkongeschiktheid van twee tot Vijf weken.

 
 
 
Dr. De Frene Bob - email: bob@defrene.be - gsm: 0477.62.41.47
AZ West Veurne: 058.33.33.59 - Jan Yperman Ieper: 057.35.75.10 - aclinic Brugge: 050.96.98.20