Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Plastische, Reconstructieve en Esthethische Chirurgie, Microchirurgie
Dr. De Frene Bob
 
 
 
 
Home Behandelingen Buikwandplastie of abdominoplastie De ingreep
De ingreep Afdrukken E-mail
De ingreep neemt gemiddeld twee en een half uur in beslag, afhankelijk van de omvang van het probleem en van individuele details.

De chirurg neemt de ellips van overtollige huid weg. Als de bovenbuik aangespannen moet worden, dan ligt de bovenste insnede ongeveer ter hoogte van de navel. De navel wordt vrijgemaakt van de huid die er zich rond bevindt. Vervolgens wordt de huid van de bovenbuik van de buikspieren losgemaakt, teneinde hem naar omlaag te kunnen aanspannen. Indien nodig worden de buikspieren dan opnieuw tegen elkaar gehecht en wordt de buikwand opgespannen. Dan maakt de chirurg een nieuw gaatje voor de navel en naait hij de huid zorgvuldig in drie lagen dicht. Onder de huidflap heeft hij ondertussen twee ‘drains’ geplaatst (buisjes om overtollig wondvocht te laten wegvloeien), die via kleine gaatjes in de huid van de schaamstreek of de flanken naar buiten komen. Vaak wordt ook een liposuctie verricht van de bovenbuik en vooral de flanken om zo het resultaat mooier te maken.

Na de ingreep wordt de wonde bedekt met huidlijm en wordt een elastische buikband aangedaan om je buikspieren te ondersteunen.

Onmiddellijk na de ingreep wordt u wakker gemaakt en ligt u in een licht geknikte houding in bed, met knieën en heupen geplooid ten opzichte van de romp. Zo ondervindt u namelijk minder last van de spanning in de buik. Even verblijft u dan nog in de ontwaakkamer, waarna men u naar uw kamer brengt.

 
 
 
Dr. De Frene Bob - email: bob@defrene.be - gsm: 0477.62.41.47
AZ West Veurne: 058.33.33.59 - Jan Yperman Ieper: 057.35.75.10 - aclinic Brugge: 050.96.98.20