Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Plastische, Reconstructieve en Esthethische Chirurgie, Microchirurgie
Dr. De Frene Bob
 
 
 
 
Home Behandelingen Borstverkleining - Borstlifting De ingreep
De ingreep Afdrukken E-mail

Afhankelijk van de uitgebreidheid van de borstverkleining of lifting en van de individuele details, duurt de ingreep iets meer of iets minder dan twee uur. De chirurg maakt tepel en tepelhof vrij en verplaatst hen naar de gewenste positie. Bij een borstverkleining wordt een hoeveelheid borstweefsel en huid weggenomen aan de onderzijde van de borst (grijs op de figuur). Beide manoeuvres hebben tot gevolg dat een aantal zenuwtjes naar de tepel onderbroken wordt. Zoals gezegd kan dat de gevoeligheid van de tepel verminderen.

Tijdens de ingreep wordt de patiënte in zittende houding gebracht, zodat de chirurg de positie van de tepel zo ideaal mogelijk kan preciseren en de borsten zo symmetrisch mogelijk vorm kan geven.Aan het eind van de ingreep plaatst hij in de wonde beiderzijds een fijn plastic buisje (‘drain’), dat eventuele nabloeding en overtollig wondvocht naar vacuüm flesjes geleidt. Deze buisjes kunnen doorgaans de dag nadien verwijderd worden.

De chirurg sluit de wonden inwendig zorgvuldig af met een laag oplosbare hechtingen en uitwendig wordt een laagje huidlijm aangebracht. Dit zal de wondjes gedurende de eerste weken beschermen zodat je kan douchen.

 
 
 
Dr. De Frene Bob - email: bob@defrene.be - gsm: 0477.62.41.47
AZ West Veurne: 058.33.33.59 - Jan Yperman Ieper: 057.35.75.10 - aclinic Brugge: 050.96.98.20