Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Plastische, Reconstructieve en Esthethische Chirurgie, Microchirurgie
Dr. De Frene Bob
 
 
 
 
Home Behandelingen Borstaugmentatie of borstvergroting Welke prothesen gebruikt de chirurg?
Welke prothesen gebruikt de chirurg? Afdrukken E-mail
Er bestaan verschillende types van borstprothesen. In overleg met uw chirurg maakt u zelf de keuze, mede bepaald door uw individuele lichaamsbouw, uw wensen en de technische kennis en ervaring van uw chirurg.

Alle borstprothesen hebben een omhulsel van silicone, ook de prothesen die met water gevuld zijn. Silicone is het meest neutrale materiaal om een soepele prothese te maken. Het omhulsel kan een glad oppervlak hebben of een ruw. Het ruwe oppervlak dient om kapselcontractuur te helpen voorkomen. Het kan gegoten zijn in de silicone van het omhulsel, maar het kan ook bestaan uit polyurethaan, wat een nog betere bescherming biedt tegen kapselcontractuur.

De ideale vulling van de prothese is neutraal, elastisch, duurzaam en stabiel in de tijd. Het materiaal dat tot nog toe het best aan die vereisten beantwoordt, is siliconegel. Prothesen die met siliconegel gevuld zijn, voelen het meest natuurlijk aan en geven zeer weinig problemen.

Nog neutraler, althans in theorie, zijn prothesen die gevuld zijn met fysiologisch serum (een zout-wateroplossing). Maar aangezien water niet elastisch is, kan men ze bijna altijd voelen zitten. Soms ook kun je aan de buitenkant van dergelijke prothesen lichte plooien gewaarworden of zelfs zien. In vijf procent van de gevallen raken ze lek en lopen ze dus leeg.

Meer en meer wordt de ronde vorm van de prothese vervangen door anatomisch gevormde prothesen. Die zijn gemaakt in druppelvorm, dat wil zeggen dat ze onderaan voller zijn en bovenaan vlakker. Hiermee wordt een natuurlijker uitzicht van de borst bekomen, zeker bij magere patienten of wanneer haast geen borstweefsel aanwezig is.

 
 
 
Dr. De Frene Bob - email: bob@defrene.be - gsm: 0477.62.41.47
AZ West Veurne: 058.33.33.59 - Jan Yperman Ieper: 057.35.75.10 - aclinic Brugge: 050.96.98.20