Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Plastische, Reconstructieve en Esthethische Chirurgie, Microchirurgie
Dr. De Frene Bob
 
 
 
 
Home Behandelingen Borstaugmentatie of borstvergroting Wat gebeurt vóór de ingreep?
Wat gebeurt vóór de ingreep? Afdrukken E-mail

Gedurende twee weken voor en twee weken na de operatie neemt u beter geen pijnstillers als Aspirine, Aspro of Sedergine en raden we ook vitamine E en het eten van look af, aangezien die stoffen het bloed wat kunnen verdunnen en bijgevolg nabloeding in de hand kunnen werken.

Voor de ingreep dient eerst een echografie en mammografie te gebeuren (een radiologisch onderzoek van het borstklierweefsel), teneinde de aanwezigheid van mogelijke gezwellen uit te sluiten. Hebt u recentelijk een mammografie laten uitvoeren, dan is dit onderzoek niet nodig. Wel wordt in elk geval een beperkt bloedonderzoek afgesproken, dat u naar keuze kan laten uitvoeren bij uw huisarts of in het laboratorium van de kliniek.

Gezien de ingreep wordt uitgevoerd onder algemene verdoving, moet u nuchter blijven vanaf middernacht voor de ingreep. Dit betekent: niet meer eten noch drinken vanaf middernacht, behalve voor het innemen van eventuele medicatie.
In het ziekenhuis biedt u zich aan bij de opnamedienst. Na de nodige administratie wordt u naar de kamer gebracht die op voorhand voor u gereserveerd werd. Even voor de ingreep brengt men u naar de voorbereidingszaal. Daar zal de chirurg met een stift ter hoogte van uw borst enkele aantekeningen aanbrengen die hem straks perfect de weg zullen wijzen bij het snijden. Hebt u nog vragen, dan is dat nu het moment.

In de voorbereidingskamer krijgt u ook bezoek van de anesthesist, de arts die u in slaap zal brengen. Signaleer hem of haar indien bij eventuele vorige ingrepen iets abnormaals voorgevallen zou zijn. Vlak voor de operatie krijgt u een middel toegediend om rustig te worden. Kort nadien wordt u naar de operatiezaal gerold en in slaap gebracht.

 
 
 
Dr. De Frene Bob - email: bob@defrene.be - gsm: 0477.62.41.47
AZ West Veurne: 058.33.33.59 - Jan Yperman Ieper: 057.35.75.10 - aclinic Brugge: 050.96.98.20