Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob
Dr. De Frene Bob - Dr. Casaer Bob
Plastische, Reconstructieve en Esthethische Chirurgie, Microchirurgie
Dr. De Frene Bob
 
 
 
 
Home Behandelingen Blefaroplastie of Ooglidcorrectie Hoe verloopt de nabehandeling?
Hoe verloopt de nabehandeling? Afdrukken E-mail
  • Thuisgekomen rust u best een uur of twee in halfzittende houding. Breng op de oogleden een schoon kompres aan en daarop een plastic zakje dat gevuld is met water en ijsblokjes.
  • Vermijd zware inspanningen en buig ook niet diep voorover, zodat u geen toename van de bloeddruk en eventuele nabloedingen veroorzaakt.
  • Gedurende de eerste twee dagen zal de zwelling vrij uitgesproken zijn, met een piek op de tweede dag. Na drie à vier dagen is de meeste zwelling verdwenen.
  • Door de vaak onvermijdelijke bloeduitstorting kunnen de oogleden blauw verkleuren. De bloeduitstorting zal gaandeweg omlaag zakken, eerst verkleuren naar groen en geel en ten slotte na ongeveer een week verdwijnen.
  • Hou de wonde droog tot na het verwijderen van de draadjes. Laat u eventueel helpen bij het dagelijks toilet of bij het wassen van het haar. Gestold bloed of korstjes kan u makkelijk verwijderen met een wattenstokje en gewoon water.
  • Na zes à zeven dagen verwijdert de chirurg de draadjes. Vanaf nu mag u make-up aanbrengen, bij voorkeur met producten op basis van water. Kies voor uw dagcrème een gele tint, dat helpt eventueel nog aanwezige blauwe plekjes enigszins verdoezelen.
  • Zodra de meeste zwelling verdwenen is, kan u in principe weer aan het werk.
  • Gedurende enkele weken zullen de oogleden iets stugger aanvoelen dan normaal. Vanaf twee weken na de operatie mag u de littekens zelf met de vingertoppen masseren, zodat alles vlugger soepel wordt. Uw chirurg vertelt u wel hoe dat precies moet gebeuren.
 
 
 
Dr. De Frene Bob - AZ St Augustinus Veurne: 058.33.33.59 - Regionaal Ziekenhuis Jan Yperman: 057.35.75.10
Consulent Plastische Heelkunde St Jan Brugge: 050.45.23.60 - GSM: 0477.62.41.47 - Email: bob@defrene.be

Dr. Casaer Bob - AZ St Augustinus Veurne: 058.33.33.67 - Regionaal Ziekenhuis Jan Yperman: 057.35.75.10
Consulent Plastische Heelkunde St Jan Brugge: 050.45.23.60 - GSM: 0478.27.79.05 - Email: bob@casaer.be